Rencana Aksi Ékonomi Éropah EU reintensify drive pikeun bungkusan ramah lingkungan

Komisi Éropa parantos ngadamel Rencana Aksi Ékonomi Ékspéritasi énggal dimana éta prioritas ngirangan panyimpangan sareng sampah bungkus, nyetir desain pikeun bungkus tiasa didaur ulang sareng didaur ulang sareng ngirangan pajeulitna bahan bungkusan. Rencana, anu nunjukkeun yén Komisi mangrupikeun salah sahiji blok gedong utama tina Perjanjén Héjo Éropa, ogé nganggap syarat plastik wajib pikeun daur ulang sareng ukuran pangurangan runtah pikeun produk utama sapertos bungkusan, alamat ngahaja nambihan mikroplastika, ngembangkeun labél sareng ukuran pangaturan dina teu ngahaja ngarilis mikroplastika sareng netepkeun kerangka kabijakan ngeunaan panggunaan plastik dumasar bio.

Strategi EU pikeun Plastics dina Ékonomi Ékonomi diatur dina nyetél sakumpulan inisiatif komprehensif pikeun ngaréspon kana perhatian masarakat anu serius. Nanging, sakumaha konsumsi plastik diharepkeun dua kali dina taun 20-an, Komisi badé nyatakeun yén bakal nyandak léngkah anu ditargetkeun pikeun méréskeun tantangan-tahan kelestarian anu ditimbulkeun ku bahan ubiquitous ieu sareng terus ngamajukeun "pendekatan gabungan" pikeun nungkulan polusi plastik dina tingkat global.

"Pencegahan, ngirangan sareng dianggo deui, sanaos aya dina luhureun hirarki sampah EU, parantos lami-lami diémutan. Urang sawangsulna yén aranjeunna leres-leres dibéré prioritas pikeun jasa dahareun, tapi aranjeunna kedah janten inti sadayana langkah-langkah konkrit anu bakal datang pikeun ngamajukeun ngaréka plastik sareng bungkusan, ogé sistem produksi sareng distribusi na. Ieu henteu ngan ukur kaayaan pikeun ngahontal ékonomi sirkular bébas toksik, éta ogé kedah ngirimkeun agenda iklim EU, ”koméntar Justine Maillot, Koordinator Kawijakan tina Rethink Plémian Alliance.

Rethink Plémian Alliance ngiringan ku peringatan yén upami investasi diarahkeun ka arah prasarana pikeun produksi anyar "anyar" ogé daur ulang kimia, "ieu ngan saukur bakal ngalegaan bisnis sapertos biasa kana masa depan".


Waktu pos: Mei-06-2020